Till mormor

To the geeks who normally read my blog, I,m making a rare exception today and writing a non-technical blog post. It's for my grandmother, a real super grandmother! She didn't get the chance to learn English in school so I’ll just switch over to Swedish here.

Vad ger man sin mormor när hon fyller 80 år? Inte enkelt. Det var decennier sedan hon skaffade allt hon behöver, men nu fyller hon år på måndag så jag måste ju komma på något riktigt, RIKTIGT bra.

Det känns viktigt. Hon har alltid varit en mycket viktig person för mig. Min morfar gick bort i unga år, men mormor har axlat båda rollerna i alla år därefter. Det har säkert varit väldigt tufft, men mormor alltid fixat det på bästa vis. Och ni skulle t ex se hennes trädgård. Stor, men ändå alltid finare än en park!

Mina första år så var jag hos mormor istället för på dagis när min föräldrar jobbade. Därefter var jag hos henne efter skolan nästan fram till tonåren. En så trygg och bra uppväxt som man bara kan tänka sig.

I vuxna år har det alltid varit favoritstället att åka till för att fika. Det är inte många ställen man får kokkaffe på gammalt vis. Och alltid har hon hembakat. Mycket gott. För att inte tala om hennes kroppkakor som hon gör i enorm mängd (tre dagars arbete!) och sedan bjuder in alla barnen, barnbarnen och barnbarnsbarnen. Att göra kroppkakor är tufft för en tjugofemåring. För en gammalmormor, jo, jag förstår inte hur hon fixar det. Men det gör hon. Om och om igen. Och kroppkakorna är oslagbara, tro mig!

Ja, vad ger man till henne? Ah, en extra påhälsning förstås. Det sker ju alltför sällan nu förtiden. Det får det bli, och en vanlig present. Och så en alldeles egen blog post. Det är jag ganska säker på att hennes väninnor inte har fått. Hon är inte direkt så mycket för datorer och sånt, men det kanske är kul att vara en cybermormor för en dag. Grattis mormor! Många kramar!
:-)

Från Jimmy med familj